Saboteur – Meerdere dagen

Actie

‘Saboteur’ bestaat uit een gevarieerde verzameling opdrachten, waarbij spellen met actie zeker meerdere keren voorbij komen. Van het ontwijken van jagers tot het ontmantelen van bommen.

Strategie

Het uitvoeren van de juiste strategie is van essentieel belang in ‘Saboteur’. Want hoe zorg je ervoor dat jij als enige de Saboteur in het vizier hebt? En hoe misleid je dan als beste je tegenspelers?

Mensenkennis

Om de Saboteur te kunnen ontmaskeren is het van belang je medekandidaten goed te kunnen inschatten. Met jouw mensenkennis moet je kunnen zien of deelnemers de opdracht opzettelijk verknoeien, of juist niet.

Speluitleg

Dit spel is geïnspireerd op het bekende tv-programma Wie is de mol?.
In ‘Saboteur’ zullen de kandidaten 2, 3 of 4 dagen lang opdrachten uitvoeren waarmee ze geld kunnen verdienen voor de pot.  Er is echter één saboteur in het spel die zo veel mogelijk opdrachten zal proberen te dwarsbomen, om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Wie de Saboteur (het beste) ontmaskert, wint de pot.

‘Saboteur’ is in twee verschillende vormen te boeken. Zo kan er mét of zonder afvallers gespeeld worden.

Bij deze spelvorm vindt er na een aantal opdrachten steeds een test en executie plaats. Degene die de minste vragen over de Saboteur goed beantwoordt, ligt uit het spel. De Saboteur hoeft het spel nooit te verlaten. Als er twee kandidaten en de Saboteur overblijven wordt de finale gespeeld. Wie in deze finale de Saboteur (als beste) ontmaskert, wint het geld dat tijdens de opdrachten verdiend is.

Iedere kandidaat speelt ten minste één dag mee. Hierdoor speelt ook de eerste afvaller ruim voldoende opdrachten, voordat hij of zij het spel moet verlaten.

Voordeel van deze spelvorm is dat je na elke executie een verdachte met 100% zekerheid kan wegstrepen. Ook bevat deze vorm een extra spanningsniveau, omdat jij zomaar de volgende kandidaat kan zijn die het spel moet verlaten.
Nadeel van deze spelvorm is dat de meeste kandidaten niet alle opdrachten spelen, behalve de drie finalisten.

Bij deze spelvorm hoeft er niemand het spel te verlaten. Iedere kandidaat vult na een aantal opdrachten steeds een test in, waarmee punten verdiend kunnen worden. Des te eerder je de juiste kandidaat verdenkt, des te meer punten je kunt verdienen. Een aantal keer wordt je op het juiste spoor gezet met een hint of een gedeeltelijke tussenstand.

Voordeel van deze spelvorm is dat iedereen alle opdrachten speelt. Nadeel is dat je als kandidaat minder duidelijkheid hebt over de juiste hoofdverdachte, aangezien je geen kandidaten met 100% zekerheid kunt wegstrepen. Ook mist in deze spelvorm het extra spanningsniveau, omdat je als kandidaat zeker weet dat je in het spel blijft.

‘Saboteur’ is uitermate geschikt voor kandidaten die kennis over elkaar op de proef willen stellen, of juist voor kandidaten die elkaar beter willen leren kennen. Want wie van je medespelers speelt een dubbelrol?

Dit event is te boeken van 6 tot 12 personen. Meer personen is altijd mogelijk op aanvraag!

Dit event is te boeken vanaf 2 dagen, tot maximaal 4 dagen. Een korte versie van ‘Saboteur’ is hier te boeken.

Dit event wordt gespeeld in Venlo en omstreken. Er komen allerlei bijzondere en gave locaties voorbij. Laat je verrassen!

Lunch en avondeten zijn bij de prijs inbegrepen. Ook het drinken en een (kleine) middagsnack worden geregeld!